Plátky masa,(vepřové kotety, ale může být i z kýty, nebo kuřecí) naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Rozpálíme kastrol a plátky v něm na tuku (někdo olej, může být třeba i sádlo) opečeme hezky do červena. Opečené vyndáme, a na tuku zpěníme cibuli, po chvíli přidáme přibližně polovinu množství nakrájených kyselých okurek a ještě chvíli společně restujeme. Následně zasypeme cca dvěma čajovými lžičkami hladké mouky kteroutaké necháme "zasmažit". Přichyceniny na dně kastrola se nemusíme děsit, po zalití vodou se odvaří (pozor na opaření se). Když už je mouka tak akorát zasmahlá, zalijeme troškou horké vody,důkladně promícháme s odvařeninou a následně přilijeme lák z nakládaných kyselých okurek (dle vlastní chuti - jinak vodu), přidáme zbylé pokrájené okurky, vrátíme plátky masa a společně dusíme do měkka. Podléváme dle požadované hustoty omáčky. Nejlépe chutná s rýží.
Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35
lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným
nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI....
zobrazit článek